个项目 projects for

篇文章 articles for

名合伙人 principals for

Hangzhou Renaissance The Puli

杭州万丽·璞丽
浙江省杭州市 Hangzhou, Zhejiang
图库Gallery

GOA大象设计建筑作品“万丽·璞丽”日前正式投入使用。该项目位于杭州市临平副城核心地段,包含一座五星级酒店及39套高端住宅。由万霖置业集团投资10亿元开发建设。

项目以极具整体感的形态整合起酒店及住宅两项功能,其中酒店部分设有空中酒廊、屋顶花园等引人注目的公共空间;住宅部分坐拥俯瞰新城的开阔视野,户型面积均在360㎡~500㎡。落成后的万丽·璞丽已成为当地商业开发和设计的杰出标杆。

本项目建筑面积仅为4万平方米,集约的用地是本案设计初期最为突出的挑战。建筑师的核心目标是在有限的用地内定制最佳策略,为酒店和住宅两项功能创造出丰富的体验和高端的形象。

住宅单元分布在建筑东南侧,宽阔的景观面和流动的阳台空间使每个居住单元都能拥有最佳的景观视野和自然采光。

建筑立面采用全玻璃幕墙与天然石材交织,流畅的横向线条突破了传统住宅小单元的立面分割形式,塑造出现代都市建筑简洁有力的形象。

屋顶花园的设计使高层酒店举办户外婚礼成为可能,优美的花园景观也为酒店室内泳池及住宅北侧视野提供了宝贵的景观资源。

位于十五层的空中餐厅将临平新城的景色尽收眼底,不仅为就餐者提供了难忘的体验,也成为极具标志性的城市景观。

酒店入口设计独具匠心,将动感的几何变化整合于建筑整体平衡、内敛的语言之中,凸显出优雅与前卫兼备的整体形象。

在万丽·璞丽项目中,建筑师在有限的空间内聚合双重功能,将城市生活的复杂性转化为建筑内部丰富、独特的空间体验,并以均衡、现代的形式美感融合于城市语境之中,成为杭州临平新城建设的优秀示范。


" Hangzhou Renaissance The Puli ", an architectural work of GOA, was officially put into use a few days ago. Located in the core area of Linping Sub-city in Hangzhou, the project with a five-star hotel and 39 high-end residential buildings is developed and constructed by Wanlin Real Estate Group with an investment of 1 billion yuan.

The project integrates both hotel and residential functions in a holistic manner, the former of which is designed with a striking public space such as a mid-air lounge and a roof garden, while the latter affords a commanding open view of the city with house type of 360m2~500m2 optional. After its completion, Hangzhou Renaissance The Puli has been hailed as an outstanding benchmark for local business development and design.

The construction area of the project is only 40,000 square meters, and the intensive land use is the most prominent challenge in the initial design of this case. The core goal of the architect is to customize the best strategy for a limited land with a view to create a rich experience and a high-end image for both hotel and residential functions.

The residential units are arranged on the southeast side of the building, with wide view and flowing balcony space that allow each living unit to have a best view and natural light.

The building's façade adopts all-glass wall interlaced with natural stone. Its smooth horizontal lines break through the façade division form of the traditional small residential units, thus shaping a simple yet strong image of modern urban architecture.

The design of the roof garden makes it possible for high-rise hotels to hold outdoor weddings. The beautiful garden landscape also provides valuable landscape resources for the hotel's indoor pool and the north side of the residential building.

The mid-air restaurant on the fifteenth floor commands a panoramic view of Linping New Town, providing an unforgettable experience for diners and becoming an iconic urban landscape.

The unique entrance design of the hotel integrates the dynamic geometric changes into the overall balanced and restrained design language of the building, highlighting an overall image of elegance and avant-garde.

In the Hangzhou Renaissance The Puli project, architects combine dual functions in a limited space, transforming the complexity of urban life into a rich and unique spatial experience within the building, and blending aesthetics into urban context in a balanced, modern form, which makes it a paragon for the construction of Linping New Town in Hangzhou.

业主 Client

杭州万霖置业有限公司 Hangzhou Wanlin Real Estate Co., LTD

所在地址 Location

浙江省杭州市 Hangzhou, Zhejiang

建筑规模 GFA

40,000 ㎡ 40,000 ㎡

项目类型 Type

酒店、居住 Hospitality, Residential

设计范围 Design scope

建筑 Architecture Design

设计周期 Design period

2011 - 2018